با شروع روند طبیعی پیری، پوست اطراف شقیقه‌ها و کناره‎های پیشانی آویزان می‎شوند که این موضوع برای برخی افراد آزاردهنده است و تمایل دارند آن را اصلاح کنند؛ در این شرایط، برای بهبود ظاهر صورت لازم است جراحی زیبایی انجام شود. اگرچه تزریق بوتاکس و فیلر هم موثر است، اما برخلاف جراحی لیفت شقیقه، اثرات آن‌ها طولانی‌مدت نیست.

لیفت شقیقه به معنای بالا بردن قسمت جانبی پیشانی است. پس از انجام این روش جراحی، انتظار می‎رود که انتهای ابروها بالاتر رفته و چشم‎ها کشیده‎تر و جوان‎تر دیده شوند؛ زیرا چین‎وچروک‎های اطراف چشم و پف پلک بالایی کاهش یافته و درنتیجه باعث بازشدن چشم‎هایی که حالت خسته و خواب‎آلود دارند، می‎شود.

در واقع می‎توان گفت که لیفت شقیقه تاثیر غیرمستقیمی روی فرم چشم‎ها دارد. جراحان پلاستیک معتقد هستند که این روش زیبایی بهتر است با جراحی‎های دیگری مانند بلفاروپلاستی (لیفت پلک) و لیفت صورت ترکیب شود. معمولا در افرادی‎که همزمان جراحی لیفت میانی صورت برایشان انجام می‎شود، گونه‎ها بزرگتر دیده می‎شوند.

برای انجام لیفت شقیقه، جراح پلاستیک برش‎های کوچکی را در محل رویش مو بالای گوش ایجاد می‌کند تا بعدا جای زخم چندان نمایان نباشد، سپس با حذف بخش کوچکی از پوست، کشیدن بافت شقیقه به سمت بالا و زدن بخیه‎های ظریف، جراحی لیفت انجام می‎شود. اصولا لیفت شقیقه یک جراحی سرپایی است که با استفاده از بی‎حسی موضعی، بیهوشی آرامبخش یا بیهوشی عمومی انجام می‎شود. در ادامه به جزئیات بیشتری از این روش زیبایی اشاره می‌کنیم.

آیا لیفت شقیقه روشی جدا از لیفت پیشانی یا لیف ابرو محسوب می‎شود؟

اصولا حجم چربی موجود در ناحیه شقیقه، در زنان بیشتر از مردان است. با افزایش سن، ابتلا به برخی از بیماری‎ها و تغییر وزن شدید، چربی ناحیه شقیقه دچار لیپوآتروفی و ​​لیپودیستروفی می‎شود. این مساله منجر به ایجاد گودی در شقیقه شده و باعث می‎شود که فرد پیر و خسته به نظر برسد و اجزای چهره به‎خصوص چشم‌ها جذابیت خود را از دست بدهند.

لیفت پیشانی و ابرو برای بالا بردن کل ابرو و از بین بردن چین‎وچروک‎های پیشانی (و حتی خط اخم) انجام می‎شود، درحالی‎که لیفت شقیقه فقط به بالا بردن قسمت‎های جانبی پیشانی اختصاص دارد. بنابراین ناحیه تحت جراحی در لیفت پیشانی وسعت بیشتری دارد.

بسیاری از افراد متقاضی لیفت شقیقه، جوانانی هستند که علائم پیری و چین‎وچروک در قسمت میانی پیشانی ندارند (مثلا خط اخم ندارند) و فقط می‌خواهند تغییراتی در اطراف چشم و ابروهای خود ایجاد کنند.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای لیفت شقیقه هستند؟

تجربه نشان داده است که انجام جراحی لیفت شقیقه در افراد زیر بهترین نتیجه را دارد:

  • افرادی‎ که در سنین جوانی به دلایل ژنتیکی دچار افتادگی زودرس ابروها شده‎اند.
  • افرادی‎ که در اثر افزایش سن دچار سستی در بافت‎های ناحیه شقیقه شده‎اند.
  • افرادی‎ که نیازی به لیفت کامل ابرو ندارند و فقط می‎خواهند انتهای ابروهایشان کشیده‎تر شود.
  • افرادی‎ که می‎خواهند چشمانشان کشیده‎تر به نظر برسد.
  • افرادی ‎که دارای خطوط عمیق در انتهای ابروها و دو طرف چشم هستند و تمایل دارند اثرات مشهود پیری بر روی صورت خود را کاهش دهند.

برای انجام این روش زیبایی لازم است که از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید، سیگاری نباشید و عفونت فعال یا مشکل پوستی در ناحیه شقیقه نداشته باشید. در صورت ابتلا به مشکلات انعقاد خون و بیماری‎های زمینه‎ای مانند دیابت، بیماری‎های قلبی و فشار خون بالا، حتما قبل از عمل به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا اغلب بیماری‎های زمینه‎ای روی کاهش سرعت روند بهبودی محل جراحی موثر هستند یا عوارض ناشی از بی‎حسی یا بیهوشی را تشدید می‎کنند.

نحوه کسب آمادگی برای انجام جراحی لیفت شقیقه

معمولا قبل از جراحی لازم است در یک جلسه مشاوره، معاینه شوید تا جراح، شدت افتادگی پوست شقیقه و خطوط اطراف آن را ارزیابی کند. ممکن است عکس‎هایی برای مقایسه وضعیت قبل و بعد از جراحی نیز گرفته شود.

حتما در این جلسه در مورد تمام داروهای مصرفی و سابقه پزشکی خود صحبت کنید. حداقل یک ماه قبل از عمل تا یک ماه بعد از آن برای کاهش هرگونه عوارض و جلوگیری از خطر نکروز (مرگ بافتی) محل جراحی، سیگار را ترک کنید و 15 روز قبل از جراحی هرگونه داروی ضدپلاکت یا رقیق‎کننده خون را قطع کنید.

قبل از جراحی دوش بگیرید و از هیچ کرم یا لوسیونی در ناحیه صورت استفاده نکنید. درصورتی‎که جراح دستور داد، در روز جراحی ناشتا باشید.

انواع روش‎های لیفت شقیقه و نحوه انجام آن‎ها

در حال حاضر، لیفت شقیقه برحسب نیاز بیماران به روش‎های مختلفی انجام می‎شود که در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد.

لیفت شقیقه با جراحی باز

اصولا این روش در قالب سه تکنیک زیر انجام می‎شود:

  • لیفت پوست شقیقه. در این روش فقط پوست شقیقه بالا برده می‎شود. به‎همین‎دلیل، گزینه مطلوبی برای افرادی محسوب می‎شود که افتادگی اندکی دارند.
  • لیفت لایه سطحی عضلانی زیر پوست شقیقه (روش SMAS). در این تکنیک علاوه‎بر پوست، لایه سطحی عضلانی زیر پوست شقیقه نیز کمی برداشته شده و سپس کشیده می‎شود.
  • لیفت لایه‎های عمیق زیر پوست شقیقه (روش MACS). در این تکنیک لایه‎های زیرین نیز کشیده می‎شوند. به‎همین‎دلیل، نتیجه آن بهتر و ماندگارتر است. همچنین حالت پوست و کشیدگی پوست صورت نیز طبیعی‎تر جلوه می‎کند.

در گذشته لیفت با جراحی باز فقط در قالب لیفت پوست شقیقه انجام می‎شد و به‎همین‎دلیل پوست شقیقه پس از گذشت چند سال به حالت اول برمی‌گشت. با گذشت زمان و پیشرفت روش‎های پزشکی، تکنیک‎های SMAS و MACS ابداع شدند و توانستند میزان ماندگاری نتایج لیفت شقیقه را به بیش از ده سال افزایش دهند.

تجربه نشان داده است که تکنیک MACS برای افرادی‎ که چین‎وچروک‎های عمیقی در ناحیه شقیقه دارند و از افتادگی شدید ابرو رنج می‎برند، بهترین گزینه است. در این تکنیک یک برش تقریبا طولانی در محل رویش مو درست بالای گوش ایجاد می‌شود. بعد از ایجاد برش، جراح پوست، عضلات و چربی‎های اضافی شقیقه و همچنین انتهای ابروها را برمی‎دارد و محل برش بخیه زده می‌شود. کل این فرآیند ممکن است یک ساعت طول بکشد.

لیفت شقیقه با جراحی اندوسکوپی

این روش لیفت شقیقه به کمک دستگاه اندوسکوپ انجام می‎شود. اندوسکوپ یک لوله باریک است که سر آن مجهز به دوربین و چراغ است. جراح با ایجاد یک برش کوچک، آن را به زیر پوست پیشانی و ناحیه شقیقه می‎فرستد و می‎تواند طبق تصاویر ارائه‎شده در مانیتور همزمان لایه‌های میانی و عمیق پوست و مقداری از لایه عضلانی را جداسازی کند. از مزایای انجام این روش کم‎تهاجمی می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز به ایجاد برش‎های زیاد و طولانی روی پوست
  • خونریزی و تورم کمتر محل جراحی
  • دوره نقاهت کوتاه و بهبود سریع‎تر محل زخم
  • احتمال اندک ماندن جای زخم روی پوست

در حال حاضر لیفت اندوسکوپیک، رایج‎ترین روش لیفت شقیقه است و اکثر جراحان فقط از این روش استفاده می‎کنند. اغلب کاندیداهای این روش جوانانی هستند که نیازی به لیفت کامل شقیقه و ابرو ندارند.

لیفت شقیقه با اندوتاین

اندوتاین، یک نوار باریک است که زیر پوست شقیقه کار گذاشته می‌شود. اگرچه این نوار ظاهری پلاستیکی دارد، اما در اصل از جنس مواد بی‌خطر بخیه‌های جذبی است که معمولا پس از گذشت شش ماه جذب بافت‌های بدن می‎شود و از بین می‌رود. دندانه و شاخک‌های ریزی که روی نوار اندوتاین وجود دارند به درون بافت زیر پوست می‌روند و جراح پلاستیک با کشیدن نوار به سمت بالا، پوست شقیقه و بخشی از ابرو را بالا می‎کشد.

در مقایسه با سایر روش‎های لیفت شقیقه، روشی آسان‌تر است و معمولا نتایج خوب و یکدستی را ایجاد می‌کند. ماندگاری آن بین ۸ تا ۱۲ سال است و برای کسانی‎ که چین‎وچروک‎های عمیقی در ناحیه شقیقه خود ندارد، گزینه مطلوبی است.

جالب است بدانید که در حین جراحی باز یا اندوسکوپی شقیقه، امکان انجام روش‎های زیر نیز وجود دارد:

  • خط رویش مو در ناحیه شقیقه را می‎توان به جلو یا عقب برد.
  • برآمدگی بیش‎ازحد استخوان در اطراف حدقه چشم را می‎توان تراشید.
  • پیوند بافت یا نصب پروتز در ناحیه شقیقه امکان‎پذیر است.
  • اسکارها یا جای زخم‎های ناشی از جراحی‎های قبلی را می‎توان از بین برد.
  • لیفت وسط صورت (لیفت گونه) و لیفت پایین صورت (لیفت گردن) امکان‎پذیر است.

به‎همین‎دلیل، پیشنهاد می‎کنیم قبل از لیفت شقیقه، خواسته‎های خود را به‌طور کامل مشخص کنید تا جراح بتواند بهترین روش را انتخاب و اجرا کند. معمولا نتیجه نهایی بعد از 3 ماه قابل مشاهده است. با گذشت زمان، ممکن است لازم باشد که نتیجه لیفت شقیقه را با درمان‎های زیبایی مانند لایه‎برداری، لیزدرمانی، تزریق بوتاکس یا فیلر حفظ کنید. حتما در این زمینه با پزشک یا جراح خود صحبت کنید.

مراقبت‌های بعد از جراحی لیفت شقیقه

مشاهده مقداری تورم، خونریزی و کبودی به‎خصوص در اطراف چشم‎ها کاملا طبیعی است. البته اگر به‌طور همزمان جراحی پلک و تراشیدن استخوان نیز انجام شود، تورم و کبودی بیشتر می‎شود. این عارضه معمولا طی هفت تا ده روز به‎صورت خود‎به‎خود از بین می‌رود؛ اگرچه در موارد نادر ممکن است به مدت شش تا هشت هفته ادامه یابد که در این مدت می‎توانید آن را با لوازم آرایشی استتار کنید.

ازآنجایی‎که لیفت شقیقه یک روش جراحی کم‎تهاجمی است، زمان بهبودی آن بیشتر از ده روز نیست. برش‌ها و بخیه‌ها در زیر محل رویش مو زده می‌شوند و به‎همین‎دلیل اکثر بیماران می‌توانند بعد از گذشت 48 ساعت بدون اینکه بخیه‎ها دیده شوند، فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرند.

به بیماران توصیه می‎شود در دوران نقاهت و بهبودی و پس از آن از کرم ضدآفتاب با SPF 30 یا بیشتر استفاده کنند؛ زیرا حتی یک آفتاب‎سوختگی خفیف می‎تواند التهاب را بدتر کند، محل برشی را که در حال بهبود است تحریک کند و باعث تغییر رنگ دائمی محل زخم شود. از دیگر نکات قابل توجه بعد از جراحی لیفت شقیقه می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بعد از جراحی یک بانداژ سبک دور سر قرار داده می‎شود. سعی کنید آن را حفظ و تا دو روز از حمام رفتن اجتناب کنید. در غیر این صورت، خطر عفونت محل جراحی شما را تهدید می‎کند.
  • هنگام ترخیص از کلینیک، دستورالعمل‎هایی در مورد مراقبت از پانسمان به شما داده می‎شود. به آنها توجه کنید. بانداژ معمولا 24 تا 72 ساعت پس از جراحی برداشته می‎شود. می‎توانید محل زخم را با محلول 30% پراکسید هیدروژن و پمادهای آنتی‎بیوتیک ضدعفونی کنید.
  • حداقل به مدت یک هفته لازم است که هنگام استراحت 2 تا 3 بالش زیر سر خود قرار دهید تا سر شما با فاصله 30 تا 40 سانتی‎متری از قفسه سینه قرار بگیرد. این کار به کاهش تورم و کبودی کمک می‎کند.
  • تماس کمپرس سرد یا کیسه یخ با صورت، هر بار به مدت 10 دقیقه، می‎تواند کمک زیادی به کاهش تورم و کبودی کند. کمپرس سرد یا کیسه یخ را مستقیما در تماس با پوست قرار ندهید. آنها را در حوله بپیچید تا خنکی مطبوعی ایجاد کنند. حتی می‎توانید به‎جای اینها از یک حوله مرطوب که چند دقیقه در یخچال قرار داده شده است استفاده کنید.
  • تا دو هفته از انجام فعالیت بدنی شدید و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • از لمس کردن و اعمال هرگونه فشار روی محل جراحی اجتناب کنید؛ زیرا می‎تواند باعث باز شدن برش ایجادشده شود. سعی کنید هنگام خوابیدن نیز به پشت دراز بکشید و سر خود را به اطراف متمایل نکنید.
  • بعد از جراحی نیازی به استراحت کامل نیست. برای بهبود خون‌رسانی و پیشگیری از بروز لخته خون لازم است کمی راه بروید. هنگام درازکشیدن روی تخت یا کاناپه نیز بهتر است پاهای خود را حرکت دهید. دائما نفس عمیق بکشید.
  • به مدت چند روز غذاهایی بخورید که نرم هستند و به نیروی زیادی برای جویدن نیاز ندارند؛ زیرا جویدن با فشار زیاد می‎تواند باعث افزایش درد و تورم شود. از صحبت کردن و خندیدن بی‎مورد نیز خودداری کنید. باز کردن بیش‎ازحد دهان می‎تواند به ناحیه شقیقه فشار وارد کند.
  • برای نوشیدن مایعات از نی استفاده کنید. نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در روز برای هیدراته نگه‌داشتن بدن توصیه می‎شود.
  • آنتی‎بیوتیک و داروهای ضددرد و مسکن خود را طبق دستور جراح تا آخر مصرف کنید. از مصرف خودسرانه داروهای آسپرین، ایبوپروفن، ادویل و ناپروکسن به مدت دو هفته بعد از عمل خودداری کنید؛ زیرا ممکن است خطر خون‌ریزی محل برش را افزایش دهند. از داروهای ضددرد و الکل به‎صورت همزمان استفاده نکنید، زیرا با هم تداخل دارند.
  • در صورت بروز یبوست، سعی کنید به‌سرعت با داروهای ملین آن را رفع کنید؛ زیرا فشار ناشی از دفع دردناک مدفوع ممکن است باعث تشدید خونریزی محل جراحی شود.
  • تا زمانی‎ که از داروهای مسکن استفاده می‎کنید، از رانندگی اجتناب کنید.
  • بخیه‎ها در حدود روز دهم تا چهاردهم پس از عمل کشیده می‎شوند. برای این کار دوباره باید به مطب جراح مراجعه کنید.
  • می‎توانید بعد از گذشت یک تا دو هفته، فعالیت بدنی سبک را بدون خم شدن، زور زدن یا بلند کردن وزنه شروع کنید.

اگرچه هر فردی طبق شرایط فیزیولوژیک خود روند بهبودی متفاوتی دارد، اما تقریبا شش ماه تا یک سال طول می‌کشد تا جای زخم‌ کاملا محو شود. پس از بهبودی کامل محل برش‌ و زمانی‎ که جراح اجازه داد، می‌توانید از کرم یا ژل ترمیم‎کننده جای زخم برای پیشگیری از ماندن جای زخم یا اسکار استفاده کنید.

جراحی لیفت شقیقه چه تاثیری روی صورت افراد می‎گذارد؟

اگرچه جوانسازی کل پیشانی تاثیرات خوبی بر روی زیبایی صورت دارد، اما مهم‌ترین اثر زیباسازی پیشانی از تغییر قسمت‎های کناری پیشانی (یعنی شقیقه‎ها) حاصل می‎شود؛ به این معنی که هرگونه نقص در زیبایی شقیقه بر جذابیت چشم و زیبایی چهره تأثیر منفی می‎گذارد.

به‎همین‎دلیل، اکثر افرادی‎که جراحی لیفت شقیقه را انتخاب می‎کنند، تقارن بهتری را در ناحیه ابرو و شقیقه تجربه می‎کنند. با این عمل، نه‌تنها چین‎وچروک‎های پنجه‌کلاغی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‎کنند بلکه صورت و ناحیه ابرو نیز جوان‎تر به نظر می‎رسند.

میزان ماندگاری اثرات زیبایی جراحی لیفت شقیقه

باوجوداینکه پوست بدن و صورت پس از عمل همچنان روند طبیعی پیری را طی می‌کنند، اما نواحی لیفت‎شده در مقایسه با نواحی جراحی‎نشده بدن همچنان جوان‌تر و سفت‌تر به نظر می‌رسند. به‎همین‎دلیل، می‎توان ادعا کرد که لیفت شقیقه با وجود ادامه روند پیری بیمار، اثری تقریبا دائمی دارد.

به‌طورکلی، لیفت شقیقه، لیفت پیشانی و ابرو یا لیفت گونه و گردن فقط برای جلوگیری از روند پیری مفید نیستند، بلکه با ایجاد ظاهری جوان‎تر باعث بهبود کیفیت زندگی می‎شوند. در نتیجه، بیماران می‌توانند بدون توجه به سن از ظاهر خود لذت ببرند.

خطرات و عوارض احتمالی لیفت شقیقه

اصولا هیچ جراحی‌ای بدون خطر و بدون عارضه نیست و میزان خطر در جراحی‎های مختلف متفاوت است. مهم‌ترین عارضه جراحی لیفت شقیقه می‎تواند آسیب به شاخه فرونتال (شاخه پیشانی) عصب حرکتی پیشانی باشد. خوشبختانه خطر آسیب دائمی بسیار کم است زیرا این شاخه توسط لایه‎های قوی فاسیای سطحی پوشیده شده است.

بااین‌حال، گاهی اوقات عملکرد طبیعی این عصب به‎دلیل کشش‎هایی که در طول جراحی اتفاق می‎افتد به‌طور موقت کاهش می‎یابد. معمولا بعد از گذشت چند روز عملکرد عصب به‌خودی‌خود با رفع تورم بهبود می‎یابد. از سایر خطرات و عوارض موقت لیفت شقیقه می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی
  • درد
  • تورم
  • کبودی
  • خروج ترشحات
  • سردرد و سرگیجه
  • حالت تهوع

اگرچه احتمال بروز عوارض خطرناک بعد از جراحی لیفت شقیقه بسیار اندک است، اما توصیه می‎کنیم به‎محض مواجهه با علائم زیر فورا با اورژانس پزشکی تماس بگیرید:

  • بدتر شدن تورم در محل جراحی
  • افزایش قرمزی پوست
  • بدتر شدن درد
  • افزایش ترشح چرک از محل برش
  • احساس گرما در محل برش
  • تب بالای 38.5 درجه سانتی‎گراد
  • خونریزی بیش‎ازحد
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه یا سبکی سر که به‌سرعت برطرف نمی‎شود
  • حالت تهوع و استفراغ شدید
  • درد یا تورم نامتقارن در پاها

ممکن است درگیر واکنش آلرژیک به مواد بیهوشی یا عفونت شدید در محل جراحی شده باشید.

پاسخ به سوالات متداول در زمینه جراحی لیفت شقیقه

در این بخش قصد داریم به برخی از سوالات رایج و ابهامات ذهنی شما در مورد لیفت شقیقه پاسخ دهیم.

1. لیفت شقیقه چیست؟

یک روش جراحی زیبایی است که هدف آن اصلاح عیوب پوست ناشی از افزایش سن در ناحیه اطراف شقیقه، ابرو و پلک بالایی است.

2. مزایای انجام لیفت شقیقه چیست؟

این روش دم ابرو را بالا می‎برد، پلک بالایی را سفت می‎کند و چین‎و‏چروک‏های پنجه‎کلاغی اطراف چشم را کاهش می‎دهد. به چشم‎ها ظاهری بازتر و جوان‎تر و به ابروها حالت هماهنگ‎تری می‎دهد.

3. جراحی لیفت شقیقه چقدر طول می‎کشد؟

این روش جراحی زیبایی معمولا حدود یک تا یک و نیم ساعت طول می‌کشد و در صورت داشتن درخواست‌های خاص مانند تراشیدن استخوان و بهبود جای زخم‎های قبلی، این مدت زمان ممکن است تا 2 ساعت افزایش یابد.

4. آیا اسکار یا جای زخم بعد از جراحی لیفت شقیقه قابل مشاهده است؟

اصولا بسته به نحوه کار جراح، اسکارها در داخل مو یا در امتداد خط مو پنهان می‎شوند. مطمئنا انجام این روش با دستگاه اندوسکوپ می‎تواند تعداد محل برش و در نهایت جای زخم را کاهش دهد.

5. لیفت شقیقه با جراحی اندوسکوپی چگونه انجام می‎شود؟

در جراحی لیفت شقیقه اندوسکوپی ابتدا 3 تا 5 برش کوچک در داخل مو ایجاد می‎شود، سپس دستگاه اندوسکوپ وارد پوست شده و عضلات و بافت‎ها را بالا می‎آورد و در نهایت به کمک بخیه زدن این وضعیت ثابت می‎شود. این جراحی معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می‎شود. زمان بهبودی برای این روش حدود یک تا دو هفته است. می‎توان گفت که در لیفت شقیقه با جراحی اندوسکوپی، بیشتر دم ابروی شما کشیده می‎شود.

6. چه روش‎های دیگری را می‎توان با لیفت شقیقه ترکیب کرد؟

لیفت شقیقه معمولا با جراحی پلک (بلفاروپلاستی) ترکیب می‎شود تا ظاهری جوان و درخشان به بخش بالایی صورت بدهد. همچنین اغلب با سایر روش‎های زیبایی صورت مانند لیفت صورت و گردن، لیپوفیلینگ صورت یا درمان‎های پزشکی زیبایی (مانند بوتاکس، تزریق فیلر هیالورونیک اسید، لایه‎برداری و غیره) همراه است.

7. روش‎های جایگزین لیفت شقیقه چیست؟

اگرچه روش‎های غیرجراحی مانند تزریق فیلرها (به‎خصوص فیلر هیالورونیک اسید) و تزریق بوتاکس و همچنین لیپوفیلینگ ممکن است به حفظ ظاهری جوان در ناحیه شقیقه کمک کنند اما مطمئنا کارایی و ماندگاری جراحی لیفت شقیقه را ندارند.

8. آیا احتمال افتادگی دوباره پوست و ایجاد چین‎و‎چروک بعد از لیفت شقیقه وجود دارد؟

ممکن است در برخی از افراد بعد از گذشت چند سال به میزان خیلی کم پوست شل ‌شود و ابروها کمی افتادگی پیدا کنند. به‎همین‎دلیل است که توصیه می‎کنیم از درمان‎های غیرجراحی مانند تزریق بوتاکس و فیلر، لایه‎برداری و لیزردرمانی برای حفظ اثرات مفید جراحی لیفت شقیقه استفاده کنید.

سخن آخر

بنابراین لیفت شقیقه به همراه لیفت نواحی دیگر صورت، ظاهری جوان‎تر به چهره می‏بخشد. معمولا تمام جنبه‎های جراحی، نتیجه‎ای که می‎توان انتظار داشت و خطرات و محدودیت‎های احتمالی در طی یک جلسه مشاوره پزشکی به تفصیل برای شما توضیح داده می‌شود. دکتر پیمان برومند متخصص گوش و حلق و بینی با داشتن سابقه طولانی و تبحر بالا، می‎تواند در این زمینه به شما کمک زیادی کند. توصیه می‎کنیم از این فرصت عالی استفاده کنید!

اشتراک
آگاهی
guest
0 سوال خود را از دکتر برومند اینجا بپرسید:
Inline Feedbacks
View all comments